AXIS od GRB – precízne vodovodné batérie v troch štýlových farbách

person : Patrícia Fides list : GRB vodovodné batérie : favorite Zobrazenia: 23
AXIS od GRB – precízne vodovodné batérie v troch štýlových farbách

Vodovodné batérie AXIS od španielskej značky GRB prinášajú do kúpeľní sofistikovaný a minimalistický dizajn, ktorý si zamilujú milovníci čistých línií a precízneho spracovania. Tieto batérie sú dostupné v troch moderných farebných prevedeniach – lesklý chróm, matná nerezová a matná čierna, vďaka čomu sa jednoducho prispôsobia rôznym štýlom interiérov. Každý jeden komponent týchto batérií sa vyrába priamo v Španielsku, čo zaručuje kvalitu a dlhú životnosť.

Dizajn vodovodných batérií zo série AXIS značky GRB

Umývadlové batérie zo série AXIS vynikajú svojím precíznym a minimalistickým dizajnom, ktorý dokonale zapadne do moderných interiérov. Charakteristickým prvkom je okrúhla rozeta na spodnej časti batérie, ktorá je v harmónii s okrúhlym dizajnom hlavnej časti batérie. Rameno batérie má tvar zaobleného obdĺžnika, čo pôsobí veľmi elegantne a štýlovo. Tento výnimočne úzky dizajn ramena dokonale korešponduje s úzkou pákou, ktorá pridáva batérii jemný a sofistikovaný vzhľad. Kohútikové prevedenia si zachovávajú rovnakú čistotu línií – s jednoduchými, modernými kohútikmi, ktoré nenavodzujú dojem retro štýlu, ale naopak podčiarkujú moderný charakter série AXIS.

GRB AXIS umývadlová batéria

Sprchové a vaňové batérie zo série AXIS vynikajú čistým a praktickým dizajnom, ktorý kombinuje elegantné krivky s funkcionalitou. Tvar tuby s jednoduchou úzkou pákou vytvára dojem ľahkosti a jednoduchosti. Okrúhle rozety na spoji so stenou prispievajú k čistému vzhľadu celej batérie. Výnimočným prvkom vaňovej batérie je jej špecifické rameno, ktoré nie je umiestnené v strede batérie, ale plynulo pokračuje od spojenia so stenou, čo vytvára esteticky zaujímavý detail. Sprchové sety série AXIS sa nesú v rovnakom duchu – okrúhle hlavové sprchy a ručné sprchy v tvare tuby dodávajú sprchovaciemu kútu elegantný vzhľad s dôrazom na pohodlie.

GRB AXIS sprchová batéria

Podomietkové batérie AXIS sú navrhnuté s dôrazom na čistý dizajn a maximálnu funkcionalitu. Umývadlové podomietkové batérie majú v kohútikovej verzii jemné okrúhle rozety, zatiaľ čo pri pákových verziách sú rozety štvorcové, čím vytvárajú kontrastný a moderný efekt. Pri podomietkových batériách pre sprchy a vane ponúka séria AXIS viacero dizajnových možností – od prevedení, kde je páka a prepínač oddelený, až po tie, kde tvoria jeden celok, čím sa zvyšuje variabilita a zjednodušuje sa prispôsobenie batérií k akémukoľvek štýlu kúpeľne.

GRB AXIS podomietková batéria

Štýlové umývadlové batérie AXIS – pákové batérie pre každé riešenie

Pákové stojankové umývadlové batérie AXIS od GRB ponúkajú univerzálne riešenia pre rôzne typy umývadiel, pričom sú dostupné v troch výškach:

🟤 90 mm a 140 mm: ideálne pre umývadlá s otvorom na batériu, kde batéria stojí priamo na okraji umývadla.

🟤 220 mm: vyššia batéria je vhodná pre umývadlá na dosku, ktoré nemajú otvor na batériu. Inštaluje sa priamo na dosku vedľa umývadla. Pre náročnejších zákazníkov sú vysoké umývadlové batérie dostupné v dvoch variantoch s ramenom dlhým buď 137 mm alebo 205 mm, čo poskytuje možnosť voľby podľa veľkosti umývadla a preferencií.

Všetky modely sú dostupné v troch atraktívnych farbách – lesklá chrómová, matná nerezová alebo ako umývadlová batéria čierna. Batérie disponujú špeciálnymi perlátormi, ktoré vytvárajú efekt vodopádu a zároveň obmedzujú prietok vody na 6 litrov za minútu. Ľahká údržba je zabezpečená vďaka jednoduchému prístupu k perlátoru a priloženému kľúču na údržbu. Navyše, všetky stojankové pákové batérie umývadlové je možné doplniť mosadzným systémom click-clack, ktorý umožňuje jednoduché ovládanie zátky zatlačením.

Špeciálne umývadlové batérie pre náročné riešenia

Pre sofistikované a dizajnovo náročné kúpeľne ponúka séria AXIS aj špeciálne typy umývadlových batérií:

🟤 Stojanková kohútiková batéria pre umývadlo s tromi otvormi, ktorá disponuje keramickými uzatváracími kotúčmi a umožňuje plné otvorenie prietoku už pri 90° otočení kohútika. Táto batéria je štýlovou a elegantnou voľbou pre klasické interiéry a ponúka výšku 115 mm. Skladá sa z pevného výtoku a dvoch kohútikov, ktoré sa inštalujú do otvorov s odporúčaným priemerom 35 mm.

🟤 Podomietková kohútiková batéria s podomietkovým telesom 78 300 275, ktorá je ideálna pre minimalistické kúpeľne. Inštaluje sa do hĺbky 59 – 74 mm. Skladá sa z dvoch kohútikov a pevného výtoku s integrovaným perlátorom s jednoduchým prístupom. Keďže ide o kohútikové prevedenie, batéria taktiež disponuje keramickými uzatváracími kotúčmi a umožňuje plné otvorenie prietoku už pri 90° otočení kohútika.

🟤 Podomietková páková batéria s podomietkovým telesom 78 002 000, ktoré sa inštaluje do hĺbky 63 – 73 mm. Táto umývadlová batéria zo steny sa skladá z páky a pevného výtoku s integrovaným perlátorom s jednoduchým prístupom. Páka sa v tomto prípade inštaluje napravo a rameno vľavo, opačná inštalácia nie je možná, pričom existuje variant s ramenom dlhým 150 mm alebo 200 mm.

Páková bidetová batéria AXIS – praktická a funkčná elegancia

Páková bidetová batéria zo série AXIS kombinuje štýlový dizajn a vysokú funkčnosť. S výškou 75 mm a nastaviteľným guľovým kĺbom poskytuje flexibilitu a komfort pri používaní. Prietok vody je obmedzený na 5,6 litra za minútu, čo zaručuje úsporné využívanie vody.

Ako všetky stojankové umývadlové batérie zo série AXIS, aj bidetovú batériu je možné doplniť o mosadzný systém click-clack pre jednoduché ovládanie zátky. Tento elegantný doplnok je ideálny pre moderné kúpeľne, kde estetika a praktickosť idú ruka v ruke.

🤎 Všetky stojankové batérie AXIS (umývadlové aj bidetové) sú dodávané vrátane flexibilných spojovacích hadíc, ktoré uľahčujú inštaláciu.

GRB AXIS umývadlová batéria čierna

Jednoduché, ale štýlové sprchové a vaňové batérie AXIS

Séria AXIS zahŕňa jednoduché pákové kúpeľňové batérie sprchové a batérie vaňové v 3 farebných prevedeniach – lesklá chrómová, matná čierna či nerezová matná. Tieto batérie majú páku umiestnenú na boku batérie (nie na stred ako väčšina batérií) a sú vybavené pokročilou technológiou Soft, ktorá výrazne znižuje zvyškový hluk, čím zabezpečuje tichý a pohodlný zážitok z používania. Kvalitná a precízne nastavená kartuša vo vnútri batérie zaručuje spoľahlivé nastavenie prietoku vody a teploty vďaka dôslednému prenosu všetkých pohybov pákou do kartuše. Vďaka odolným materiálom je kartuša pripravená na dlhodobé aj nadmerné používanie.

🤎 Všetky nástenné batérie AXIS (sprchové aj vaňové) majú rozteč od 130 mm do 170 mm, čiže sú ideálne pre štandard 150 mm. Vaňová batéria navyše ponúka možnosť pripojenia k sprchovej hadici, čo zvyšuje jej funkčnosť a praktickosť.

Doplnkové sprchové sety pre lepší zážitok zo sprchovania

K sprchovým a vaňovým batériám série AXIS si môžete dokúpiť sprchový set, ktorý doplní vašu kúpeľňu:

🛁 Pre vaňovú batériu odporúčame jednoduchý sprchový set, ktorý sa skladá z držiaka ručnej sprchy PIPE (BRASS PIPE pri nerezovej verzii), sprchovej hlavice TUBE s 1 funkciou a sprchovej hadice SILVER s dĺžkou 170 cm. Sprchový set je k dispozícii v chrómovej (05 581 100), čiernej (05 581 122) alebo nerezovej farbe (05 581 133). Táto sprchová hlavica s hadicou krásne doplní priestor vane.

🚿 Pre sprchovú batériu odporúčame zložitejší sprchový set so sprchovou hlavicou TUBE s 1 funkciou a sprchovou hadicou SILVER s dĺžkou 170 cm. Súčasťou tohto setu je aj sprchová tyč KEY v chrómovom prevedení (05 035 013), sprchová tyč DOMMUS v čiernom prevedení (05 035 015) alebo sprchová tyč RAGNA v nerezovej farbe (05 035 033). Všetky sprchové tyče majú zároveň pohyblivý držiak na ručnú sprchu.

Štýlové a praktické sprchové sety AXIS – dizajn a funkčnosť v jednom

Kompletné sprchové sety AXIS od GRB predstavujú ideálne riešenie pre každú modernú kúpeľňu, kde sa snúbi dizajn s funkčnosťou. Dostupné sú v troch elegantných farebných prevedeniach – čierny matný, lesklý chrómový a matný nerezový sprchový systém, pričom každý z nich prináša jedinečný vzhľad a možnosť prispôsobiť sa rôznym štýlom interiéru.

Všetky sprchové sety sú vybavené klasickou sprchovou batériou, nie termostatickou, čo poskytuje jednoduché ovládanie teploty vody podľa preferencií používateľa pákou umiestnenou v pravej časti batérie. Medzi hlavovou a ručnou sprchou sa prepína pohodlne pomocou ľavej časti batérie, čo zaručuje intuitívne a bezproblémové používanie. Tento typ ovládania je vhodný pre tých, ktorí preferujú jednoduchšie technické riešenia bez zložitých mechanizmov.

Sprchový set s pákovou batériou AXIS využíva technológiu GRBdry®, ktorá garantuje jeho dlhú životnosť a zdravšie prostredie v kúpeľni. GRBdry® zabezpečuje, že sa po vypnutí sprchy automaticky vypustí všetka voda, ktorá zostala v tyči smerujúcej k hlavovej sprche. Vďaka tejto inovatívnej technológii sa eliminuje zvyšková voda, čím sa predchádza tvorbe plesní a hromadeniu vodného kameňa, ktoré sú častým problémom v sprchových systémoch.

GRB AXIS sprchový set

Aké farebné prevedenie sprchového setu s batériou?

🟤 Čierny sprchový set vynikne najmä v moderných a industriálnych kúpeľniach. Tento typ prevedenia dodáva priestoru sofistikovanosť a jemný kontrast, ktorý výborne ladí s bielymi, šedými či betónovými obkladmi. Súčasťou sprchovej súpravy je čierna sprchová batéria, sprchová hlavica TUBE (s 1 funkciou) s hadicou SILVER dlhou 170 cm a okrúhla hlavová sprcha SLIM s priemerom 250 mm.

🟤 Chrómový sprchový set je klasickou voľbou pre minimalistické kúpeľne, kde sa uprednostňuje čistota línií a jednoduchosť. Chrómový povrch dodáva sprchovému kútu nadčasový vzhľad a ľahko sa udržiava v čistote. Súčasťou setu je chrómová batéria sprchová, sprchová hlavica TUBE (s 1 funkciou) s hadicou SILVER dlhou 170 cm a okrúhla hlavová sprcha SLIM s priemerom 250 mm.

🟤 Nerezový sprchový set je vhodný pre tých, ktorí hľadajú decentný a elegantný doplnok, ktorý výborne doplní nielen moderné, ale aj rustikálne interiéry. Tento povrch je odolný voči odtlačkom prstov a pôsobí veľmi prirodzene. Súčasťou sprchového setu je nerezová batéria do sprchovacieho kúta, sprchová hlavica TUBE (s 1 funkciou) s hadicou SILVER dlhou 170 cm a okrúhla hlavová sprcha SLIM s priemerom 250 mm.

Pevná výška tyče alebo nastaviteľná výška tyče?

Pri sprchových setoch AXIS sa musíte rozhodnúť, či preferujete pevne stanovenú výšku tyče alebo možnosť nastavenia dĺžky sprchovej tyče podľa vašich potrieb. Na základe toho sa sprchové batérie sety delia na teleskopické TLC (nastaviteľné) a fixné FIX (s pevnou výškou).

🟤 Sprchové sety s nastaviteľnou výškou tyče (TLC): poskytujú maximálnu flexibilitu a jednoduchú inštaláciu, pričom výšku sprchovej tyče môžete prispôsobiť presne podľa vašich potrieb. Navyše, nastaviteľné uchytenie dokáže skryť diery v stene či kachličkách, ktoré vznikli pri predchádzajúcej inštalácii. Inštalácia je veľmi jednoduchá, dokonca nevyžaduje vŕtanie – set možno jednoducho nalepiť. Výška tyče sa dá v tomto prípade nastaviť od 715 mm do 1200 mm. Ide o vzdialenosť medzi najvyššou časťou batérie a najnižšou časťou hlavovej sprchy.

🟤 Sprchové sety s pevnou výškou tyče (FIX): sú ideálne pre tých, ktorí preferujú stabilnú a pevnú konštrukciu. Existujú štandardné výšky tyče aj verzie XL, ktoré sú ideálne pre vyššie osoby. V tomto prípade má štandardná tyč dĺžku 890 mm a XL prevedenie 1090 mm. Vzdialenosť medzi hlavovou sprchou a batériou je optimalizovaná pre bežného užívateľa, čo zabezpečuje pohodlné a efektívne používanie sprchového setu.

V ideálnom prípade by sa mala hlavová sprcha nachádzať 40 cm nad vašou hlavou, takže ak máte 170 cm, sprcha by mala byť vo výške 210 cm. Nezabúdajte na to, že sprchové batérie by mali byť umiestnené vo výške ideálne 110 cm od zeme alebo sprchovej vaničky, ak je v sprche použitá.

Podomietkové batérie AXIS pre minimalistický dizajn kúpeľne

Každá podomietková batéria sa skladá z dvoch hlavných častí - podomietkového telesa, ktoré sa inštaluje do steny, a samotnej batérie, ktorá zostáva viditeľná. Pákové podomietkové batérie AXIS v chrómovej lesklej, čiernej matnej alebo v nerezovej matnej farbe sú vybavené technológiou Soft, ktorá výrazne znižuje zvyškový hluk, čím zabezpečuje tichý a pohodlný zážitok z používania. Kvalitná a precízne nastavená kartuša vo vnútri batérie zaručuje spoľahlivé nastavenie prietoku vody a teploty vďaka dôslednému prenosu všetkých pohybov pákou do kartuše. Vďaka odolným materiálom je kartuša pripravená na dlhodobé aj nadmerné používanie.

GRB AXIS čierna podomietková batéria

Podomietková batéria AXIS s 1 vývodom je ideálna pre umývadlá a bidety, kde je potrebné ovládať iba jeden prúd vody. Tieto podomietkové batérie sú skvelé pre minimalistické kúpeľne, pričom ich je možné jednoducho doplniť buď umývadlovým ramenom alebo bidetovou sprškou.

🟤 Klasická páka sa inštaluje do hĺbky 65 – 85 mm a obsahuje podomietkové teleso 78 002 300, ktoré je súčasťou balenia.
🟤 Klasická páka s podomietkovým držiakom na sprchu s prívodom vody sa inštaluje do hĺbky 63 – 73 mm a obsahuje podomietkové teleso 78 002 000, ktoré je súčasťou balenia.

Podomietková batéria AXIS s 2 vývodmi je ideálna pre sprchy a vane, ak potrebujete ovládať dva prúdy vody. V sprche môžete jeden vývod použiť na sprchovú hadicu s ručnou hlavicou a druhý na hlavovú sprchu. Podomietkovú batériu tak musíte doplniť ručnou sprchou s prívodom vody a hlavovou sprchou s 1 funkciou. Vo vani môžete jeden vývod využiť na napúšťanie vane a druhý na sprchovú hadicu s ručnou sprchou. . Podomietkovú batériu tak musíte doplniť vaňovým ramenom a ručnou sprchou s prívodom vody.

🟤 Klasická páková batéria, ktorá sa skladá z jednej časti, sa inštaluje do hĺbky 63 – 78 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 002 600, ktoré je súčasťou balenia. V tomto prípade má viditeľná časť batérie jednu časť, ktorá obsahuje páku aj prepínač.
🟤 Klasická páková batéria, ktorá sa skladá z dvoch častí, sa inštaluje do hĺbky 63 – 78 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 357 200, ktoré je súčasťou balenia. V tomto prípade má viditeľná časť batérie dve časti – jednou z nich je páka a druhou je prepínač.
🟤 Klasická páková batéria, ktorá sa skladá z troch častí, sa inštaluje do hĺbky 63 – 73 mm a obsahuje podomietkové teleso 78 300 247, ktoré je súčasťou balenia. V tomto prípade má viditeľná časť batérie až tri časti – dve páky, pričom jedna z nich ovláda tretiu časť batérie, ktorou je podomietkový držiak sprchy s prívodom vody ideálny pre ručnú sprchu.

Podomietková batéria AXIS s 3 vývodmi je ideálna pre tých, ktorí vyžadujú maximálnu funkčnosť. Tieto batérie sú vhodné pre vane a sprchy, kde je potrebné ovládať až tri prúdy vody. V sprche môžete jeden vývod použiť na sprchovú hadicu s ručnou hlavicou, druhý na hlavovú sprchu s 2 funkciami (dážď, vodopád). Podomietková sprchová batéria sa tak musí doplniť ručnou sprchou s prívodom vody a hlavovou sprchou s 2 funkciami. Vo vani môžete jeden vývod využiť na napúšťanie vane, druhý na sprchovú hadicu s ručnou sprchou a tretí na hlavovú sprchu. Podomietkovú batériu tak musíte doplniť vaňovým ramenom, ručnou sprchou s prívodom vody a hlavovou sprchou s 1 funkciou.

🟤 Klasická páková batéria, ktorá sa skladá z jednej časti, sa inštaluje do hĺbky 63 – 78 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 002 200, ktoré je súčasťou balenia. V tomto prípade má viditeľná časť batérie jednu časť, ktorá obsahuje páku aj prepínač.
🟤 Klasická páková batéria, ktorá sa skladá z dvoch častí, sa inštaluje do hĺbky 63 – 78 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 357 300, ktoré je súčasťou balenia. V tomto prípade má viditeľná časť batérie dve časti – jednou z nich je páka a druhou je prepínač.

Kompletné podomietkové sprchové sety AXIS pre dokonalý zážitok zo sprchovania

Ak hľadáte ideálne riešenie pre vašu sprchu, ktoré spája moderné technológie, štýlový dizajn a praktické funkcie, podomietkové sprchové sety sú pre vás tou správnou voľbou. Tieto sety vám umožnia vytvoriť čistý a minimalistický vzhľad kúpeľne, pričom všetky technické prvky zostanú skryté. Dostupné v troch sofistikovaných farebných prevedeniach – chrómová, nerezová a čierna, podomietkové sprchové sety AXIS dokonale doplnia každý interiér a prinesú vášmu sprchovému kútu eleganciu a komfort, na ktorý sa budete tešiť každý deň.

GRB AXIS podomietkový sprchový set

Podomietkový sprchový systém AXIS zahŕňa podomietkovú sprchovú batériu s 2 vývodmi, pričom jeden ovláda prívod vody z ručnej hlavice a druhý prívod vody z hlavovej sprchy. Hlavová a ručná sprcha sa prepínajú hornou časťou batérie, ktorá ovláda prúd vody. Sprchový set ďalej obsahuje ručnú hlavicu TUBE s 1 funkciou, sprchovú hadicu SILVER s dĺžkou 170 cm a okrúhlu hlavovú sprchu SLIM s priemerom 250 mm spolu s ramenom. Súčasťou kompletného sprchového setu je aj okrúhly držiak na ručnú sprchu s prívodom vody ROUND LUX a, samozrejme, aj podomietkové teleso potrebné k inštalácii.

🤎 Pri inštalácii nezabudnite na to, že v ideálnom prípade by sa mala hlavová sprcha nachádzať 40 cm nad vašou hlavou, takže ak máte 170 cm, sprcha by mala byť vo výške 210 cm. Pamätajte aj na to, že sprchové batérie by mali byť umiestnené vo výške ideálne 110 cm od zeme alebo sprchovej vaničky, ak je v sprche použitá.

Vodovodné batérie AXIS od GRB ponúkajú spojenie dokonalého remeselného spracovania, nadčasového dizajnu a vysokej kvality. Či už preferujete lesklý chróm, matnú nerezovú alebo matnú čiernu farbu, táto kolekcia ponúka riešenie pre každú kúpeľňu, ktoré spĺňa aj tie najvyššie nároky na funkčnosť a estetiku. Vyberte si batériu, ktorá dodá vašej kúpeľni ten správny dotyk moderného dizajnu a prepracovaných detailov – a to všetko s istotou, že máte produkt vyrobený s dôrazom na kvalitu priamo v Španielsku.

👉 Preskúmať batérie AXIS od GRB 👈

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December