Biely obklad do kuchyne – 5 inšpirácií pre rôzne štýly bývania

person : Patrícia Fides list : Kuchyňa - inšpirácie : favorite Zobrazenia: 169
Biely obklad do kuchyne – 5 inšpirácií pre rôzne štýly bývania

Biely obklad do kuchyne je nadčasovou voľbou, ktorá sa dokáže prispôsobiť rôznym štýlom bývania od industriálneho až po rustikálny. Jeho univerzálnosť a elegancia ho robia ideálnym riešením pre každý domov. V tomto článku sa pozrieme na 5 typov bielych obkladov, ktoré sú vhodné pre rôzne štýly bývania - industriálny, škandinávsky, luxusný, moderný a rustikálny.

Každý z týchto štýlov prináša do kuchyne jedinečnú atmosféru a v kombinácii so správnymi doplnkami môže vytvoriť skutočne unikátny kuchynský priestor. Či už preferujete surovú krásu industriálneho štýlu, čistotu a jednoduchosť škandinávskeho dizajnu, exkluzivitu luxusného interiéru, modernú eleganciu alebo teplo a útulnosť rustikálneho štýlu, biely obklad do kuchyne je základom, na ktorom môžete tento priestor vystavať.

⚪  Industriálny štýl: biely obklad do kuchyne s imitáciou betónu

Biele kachličky do kuchyne sú skvelou voľbou práve v industriálnom štýle bývania. K industriálnemu štýlu bývania sa najlepšie hodí biely obklad do kuchyne s imitáciou betónu. Práve betónový vzhľad skvelo zapadá do tohto priemyselného štýlu. Kuchyňu doplňte kovovými prvkami, otvorenými policami, industriálnymi svietidlami či rôznymi kovovými dekoráciami. Ako biely obklad do kuchyne v industriálnom štýle odporúčame talianske dlaždice GREY SOUL.

Biely obklad do kuchyne v industriálnej kuchyni

⚪ Škandinávsky štýl: biele kachličky do kuchyne s miernou textúrou

Biela farba tvorí základný pilier škandinávskeho štýlu bývania, preto sa v týchto kuchyniach veľmi často vyskytuje na stenách práve biely obklad. V tomto prípade zvoľte biely obklad s miernou textúrou, ktorý bude pôsobiť útulnejšie ako jednoduché biele obklady. Kuchyňu doplňte drevenými doplnkami, textilnými prvkami v naturálnych farbách alebo rastlinami v keramických kvetináčoch. Ako biely obklad do kuchyne v škandinávskom štýle odporúčame talianske dlaždice H24.

Biely obklad do kuchyne v škandinávskej kuchyni

⚪ Veľkoformátový biely obklad: kuchyňa v modernom štýle

Pokiaľ máte domácnosť, ktorá sleduje aktuálne trendy, do kuchyne zvoľte lesklé alebo leštené obklady veľkých rozmerov. Práve veľkoformátové obklady sú moderným riešením pre trendy domácnosti. V tomto prípade siahnite minimálne po rozmere 60x120 cm, na ktorom vzory dlažieb skvelo vyniknú. Modernú kuchyňu doplňte chrómovými alebo nerezovými doplnkami, sklenenými nádobami a minimalistickým kuchynským náradím v sivej či čiernej farbe. Ako biely obklad do kuchyne v modernom štýle odporúčame talianske dlaždice PRISMA STATUARIO.

Biely obklad do kuchyne v modernej kuchyni

⚪ Ónyxový obklad do kuchyne: biely luxus v nádhernej kuchyni

Biely obklad s imitáciou kameňa s lesklým alebo lešteným povrchom je perfektnou voľbou pre kuchyňu zariadenú v luxusnom štýle. Lesklý povrch dodáva kuchyni svetlosť a zväčšuje opticky priestor, zatiaľ čo realistický dizajn prírodného kameňa pridáva do miestnosti exkluzívny vzhľad. Pre dosiahnutie dokonalej luxusnej kuchyne doplňte tento priestor mosadznými alebo zlatými úchytkami na skrinkách, mramorovými alebo drevenými pracovnými doskami a dekoráciami v podobe elegantných váz s čerstvými kvetmi. Ako biely obklad do kuchyne v luxusnom štýle odporúčame španielske dlaždice POTOMAC.

Biely obklad do kuchyne v luxusnej kuchyni

⚪ Rustikálny štýl: biele kachličky do kuchyne v netradičných tvaroch

Biely obklad do kuchyne si nájde svoje miesto aj v rustikálnej domácnosti. Práve k rustikálnemu štýlu bývania sa najlepšie hodia biele kachličky v menej tradičných rozmeroch napr. biele tehličkové obklady či biele hexagónové obklady za kuchynskú linku. Rustikálnu kuchyňu doplňte starožitnými riadmi, drevenými dekoráciami, textíliami s prírodnými motívmi, sušenými bylinkami či košíkmi. Ako biele kachličky do kuchyne v rustikálnom štýle odporúčame španielske kachličky MATT alebo SHINY.

Biely obklad do kuchyne v rustikálnej kuchyni

V tomto článku sme sa presvedčili, že biely obklad do kuchyne predstavuje všestranné a nadčasové riešenie pre rôzne štýly bývania. Či už uprednostňujete industriálny štýl s betónovým vzhľadom, škandinávsky minimalizmus s čistými líniami, luxusný štýl s imitáciou prírodných kameňov, moderný dizajn s veľkoformátovými obkladmi alebo rustikálny šarm s tradičnými kachličkami, biely obklad dodá vašej kuchyni elegantný, prevzdušnený a svetlý vzhľad. Nech už si zvolíte akýkoľvek štýl, biely obklad do kuchyne zostane klasikou, ktorá nikdy nevyjde z módy.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December