Dlažba 120x120 cm - 3 tipy kam s touto veľkoformátovou dlažbou

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 30
Dlažba 120x120 cm - 3 tipy kam s touto veľkoformátovou dlažbou

V posledných rokoch sa veľkoformátová dlažba stala veľmi populárnou vo svete interiérového dizajnu. Dlažba v rozmere 120x120 cm prináša moderný, elegantný a zároveň praktický prvok do vášho domova. V tomto článku vám predstavíme tri tipy, kde môžete túto veľkoformátovú dlažbu použiť - v obývačke, kuchyni a na terase. Pozrieme sa na výhody tohto rozmeru a ako môže výrazne ovplyvniť vzhľad a funkčnosť vášho priestoru.

1️⃣ Obývačka

Obývačka je srdcom domova, kde trávime veľa času s rodinou a priateľmi. Použitie veľkoformátovej dlažby 120x120 cm v obývačke môže dramaticky zmeniť jej atmosféru. Veľké dlaždice vytvárajú dojem celistvosti a čistoty, pretože vytvárajú menej škár, ktoré by mohli vizuálne rušiť priestor. Tento efekt opticky zväčšuje miestnosť, čo je ideálne pre menšie obývacie priestory, ale aj pre veľké obývačky, kde chcete dosiahnuť jednoliaty a moderný vzhľad.

Ďalšou výhodou dlažby 120x120 cm je ľahšia údržba. Menej škár znamená menej miesta pre nečistoty a prach, čo uľahčuje čistenie a udržiavanie podlahy v top stave. Rýchlejšia pokládka je ďalším bonusom, pretože menej dlaždíc znamená aj menej práce a rýchlejší výsledok.

Dlažba 120x120 cm v obývačke

2️⃣ Kuchyňa

Kuchyňa je ďalším miestom, kde môže veľkoformátová dlažba 120x120 cm skutočne zažiariť. Tento rozmer dlažby dodáva kuchyni moderný a štýlový vzhľad, ktorý je zároveň veľmi praktický. Veľké dlaždice totiž vytvárajú povrch, ktorý je odolný voči škvrnám a ľahko sa čistí najmä vďaka minimom škár, ktoré medzi jednotlivými kachličkami vznikajú. Tento aspekt je obzvlášť dôležitý v kuchyni, kde sa často vyskytujú rozliate tekutiny a iné nečistoty.

Optické zväčšenie priestoru je v kuchyni tiež veľmi vítané. Aj v menších kuchyniach veľké dlaždice vytvárajú dojem priestrannosti a otvorenosti. Práve veľkoformátová dlažba dokáže priestor opticky zväčšiť obzvlášť v kombinácii s lesklým či lešteným povrchom. Celkový vzhľad kuchyne bude pôsobiť moderne a trendy, čo môže zvýšiť estetickú hodnotu celého interiéru.

Dlažba 120x120 cm v kuchyni

3️⃣ Terasa

Tretím miestom, kde veľkoformátová dlažba 120x120 cm perfektne vynikne, je terasa. Použitie tejto dlažby vonku prináša množstvo výhod. Jednou z nich je odolnosť voči poveternostným vplyvom a schopnosť udržať si svoj vzhľad aj v náročných podmienkach. Veľké dlaždice vytvárajú dojem luxusu a exkluzivity, ktorý môže posunúť vašu vonkajšiu zónu na úplne novú úroveň.

Ďalšou výhodou je rýchlejšia pokládka, ktorá je ideálna pre vonkajšie priestory, kde chcete minimalizovať čas strávený stavebnými prácami. Málopočetné škáry znamenajú, že terasa je ľahšie udržiavateľná a vyzerá vždy úhľadne. Veľké dlaždice taktiež opticky zväčšujú priestor a vytvárajú jednotný, súvislý povrch, ktorý je esteticky príťažlivý.

Dlažba 120x120 cm na terase

Veľkoformátová dlažba 120x120 cm je všestrannou voľbou, ktorá môže výrazne ovplyvniť vzhľad a funkčnosť rôznych priestorov vo vašom interiéri alebo exteriéri. Či už ju použijete v obývačke, kuchyni alebo na terase, táto dlažba ponúka množstvo výhod od optického zväčšenia priestoru až po ľahšiu údržbu a rýchlejšiu pokládku. Konečný výber miesta, kde túto dlažbu použijete, je len na vás, no nech sa rozhodnete akokoľvek, určite pridá vášmu priestoru moderný a štýlový nádych.

Značky: dlažba 120x120
Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December