Dlažba do spálne – áno či nie?

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 36
Dlažba do spálne – áno či nie?

Pri výbere podlahy do spálne často siahame po mäkkých kobercoch alebo drevených parketách. Avšak dlažba, ktorá sa tradične používa v kúpeľniach a kuchyniach, môže byť rovnako skvelou voľbou aj do spálne. Ak je dlažba do spálne to, nad čím aktuálne uvažujete, zvážte jej výhody, ktoré z nej robia praktické a estetické riešenie pre moderné bývanie.

Gresová dlažba – odolná a praktická voľba

Dlažba vyrobená z gresu je ideálnou voľbou do spálne práve vďaka svojim vynikajúcim vlastnostiam. Gres je mimoriadne pevný, tvrdý a odolný materiál, ktorý si dokáže poradiť s každodenným opotrebením. Jeho trvácnosť zaručuje, že dlažba bude v spálni slúžiť dlhé roky bez výrazných známok opotrebovania. Vďaka nízkej nasiakavosti je gres navyše odolný voči vlhkosti a mechanickému poškodeniu. Gresová dlažba do spálne je tiež výbornou voľbou pre kombináciu s podlahovým kúrením, keďže skvelo vedie teplo, čím prispieva k pohodliu v miestnosti počas chladnejších mesiacov.

Dlažba do spálne s imitáciou dreva

Hygienické riešenie pre zdravý spánok

Dlažba v spálni ponúka výhodu aj z hľadiska hygieny. Na rozdiel od kobercov, ktoré môžu zachytávať prach, roztoče a alergény, dlažba má hladký povrch, ktorý sa jednoducho čistí. To z nej robí výbornú voľbu pre alergikov alebo ľudí, ktorí preferujú čistý a zdravý priestor na spánok. Vďaka tomu, že dlažba do spálne nezadržiava nečistoty, veľmi ľahko sa udržiava v perfektnom stave. Stačí ju pravidelne vysávať a pretierať vlhkou handrou, čo zaručí čistotu a sviežosť, ktorá je v spálni obzvlášť dôležitá.

Dlažba do spálne s imitáciou mramoru

Široká škála dizajnov pre každý štýl

Dlažba do spálne nemusí byť studená a neosobná. V dnešnej dobe existuje obrovská škála dizajnových možností, ktoré môžu vytvoriť útulnú a harmonickú atmosféru v spálni. Gresová dlažba sa vyrába v rôznych povrchových úpravách, od matných po lesklé či leštené varianty. Navyše si môžete vybrať dlažbu, ktorá imituje drevo, betón či prírodné kamene, a dokonca aj retro dlažby či vintage kachličky. Pre tých, ktorí preferujú luxusné prvky, existuje dlažba do spálne v dizajne ónyxu alebo mramoru, ktorá môže do tohto priestoru vniesť eleganciu a exkluzivitu. Aj keď dlažba môže pôsobiť chladnejšie, správne zvolený dizajn, ako napríklad obľúbená imitácia dreva, dokáže spálňu zmeniť na útulný a príjemný priestor.

Dlažba do spálne v retro štýle

Dlažba do spálne predstavuje moderné riešenie, ktoré v sebe spája praktickosť, odolnosť a dizajnovú variabilitu. Gresová dlažba je nielen odolná a nenáročná na údržbu, ale aj hygienická a krásna na pohľad. Ak hľadáte podlahu, ktorá vydrží dlhé roky, nevyžaduje veľkú starostlivosť a ponúka široké možnosti dizajnu, dlažba do spálne je rozhodne tou správnou voľbou.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December