Dlažba na stenu – ľahká cesta k jednotnému vzhľadu kúpeľne

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 102
Dlažba na stenu – ľahká cesta k jednotnému vzhľadu kúpeľne

V dnešnej dobe mnoho ľudí čelí výzve, ako zladiť obklady a dlažby v kúpeľni. Či už ide o farby, povrchové prevedenia alebo rozmerové kombinácie, tento proces môže byť náročný a stresujúci. Pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé a jednoduché riešenie, je stávka na istotu použitie rovnakých dlaždíc na podlahe aj na stene. Dlažba na stenu je trend, ktorý nielenže uľahčuje výber, ale prináša so sebou aj množstvo výhod.

Vo všeobecnosti platí, čo sa dá použiť na podlahy, môžete smelo lepiť aj na steny, avšak opačne to nie vždy platí. Pokiaľ sú však akékoľvek kachličky vyrobené z gresu, sú vhodné nielen ako dlažba na podlahu, ale aj ako obklad na stenu. Dávajte však pozor na špeciálne dlažby so zvýšeným protišmykom, ktoré sa hodia iba na podlahy, nakoľko by vám bol zvýšený protišmyk na stenách k ničomu. Rovnako dávajte pozor na povrchové prevedenia – leštené kachličky môžete využiť nielen na stenách, ale aj na podlahách, avšak kvôli bezpečnosti zostávajte skôr v interiéri.

🔸 Jednotný vzhľad a estetické hľadisko

Jednou z hlavných výhod použitia rovnakých dlaždíc na podlahe aj stene je dosiahnutie jednotného vzhľadu. Rovnaké dlaždice vytvárajú súvislý a harmonický priestor, ktorý pôsobí vyvážene a elegantne. Tým sa eliminuje riziko nevhodného farebného alebo iného kontrastu, ktorý by mohol narušiť celkový dojem z kúpeľne. Ak zvolíte dlažbu aj na stenu, máte zaručené, že budú vaše obklady a dlažby v kúpeľni dokonalo zladené.

Dlažba na stenu v sivom betónovom prevedení

🔸 Optické zväčšenie priestoru

Použitím rovnakej dlažby na stene aj podlahe môžete dosiahnuť optické zväčšenie priestoru. Jednotná farba a vzor dlaždíc vytvárajú ilúziu väčšieho a otvorenejšieho priestoru. Tento efekt je obzvlášť výhodný v menších kúpeľniach, kde každý centimeter navyše dokáže spraviť veľký rozdiel. Navyše, pokiaľ sa zameriate na svetlé kachličky príp. také, ktoré majú lesklý povrch, ilúzia väčšieho priestoru je garantovaná. Práve svetlé farby a lesklé povrchy skvelo odrážajú svetlo a priestor tak pôsobí väčší ako v skutočnosti je.

Dlažba na stenu v bielom mramorovom prevedení

🔸 Zjednodušenie nákupného procesu

Pri výbere dlaždíc na podlahu a steny zvlášť môže byť nákupný proces komplikovaný a časovo náročný. Rozhodnutie použiť rovnakú dlažbu na stene aj podlahe zjednodušuje celý proces, od plánovania až po realizáciu. Nemusíte sa trápiť hľadaním perfektnej kombinácie farieb a textúr, čo ušetrí čas aj stres. Zároveň, nemusíte dokonalo zmerať všetky steny a podlahu v kúpeľni, aby ste kúpili to správne množstvo kachličiek. Keďže použijete rovnakú dlažbu na stenu, pokládka bude jednoduchšia a vznikne aj menej odpadu.

Dlažba na stenu v béžovom kamennom prevedení

Použitie rovnakých dlaždíc na podlahe aj na stene v kúpeľni prináša množstvo výhod, od estetického zjednotenia a optického zväčšenia priestoru až po zjednodušený nákupný proces či ľahkú pokládku kachličiek. Ak hľadáte efektívne a elegantné riešenie pre svoju kúpeľňu, stávka na rovnaké dlaždice na podlahe aj stene je cestou, ktorou sa skutočne oplatí ísť.

Značky: dlažba na stenu
Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December