ECO PRIME od GRB – batérie, ktoré šetria vodu aj energiu

person : Patrícia Fides list : GRB vodovodné batérie : favorite Zobrazenia: 87
ECO PRIME od GRB – batérie, ktoré šetria vodu aj energiu

Séria ECO PRIME od značky GRB predstavuje ideálnu voľbu pre všetkých, ktorí uprednostňujú ekologické riešenia bez toho, aby museli robiť kompromisy v štýle alebo funkčnosti. Tieto vodovodné batérie, vyrábané v Španielsku a hrdé na certifikát „Made in Spain“, ponúkajú nielen elegantný lesklý chrómový povrch, ale aj šetrné využitie vody a energie. Lesklá chrómová úprava je univerzálna a ľahko sa kombinuje s rôznymi materiálmi, ako sú keramika, gres, sklo, drevo či prírodný kameň. Séria ECO PRIME je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitné a udržateľné riešenia za dostupnú cenu, ktoré podporujú ekologický životný štýl.

Dizajn vodovodných batérií zo série ECO PRIME značky GRB

Pákové batérie ECO PRIME majú dokonale rovnú páku, ktorá je na spodnej časti mierne vypuklá. Páky na týchto ekologických batériách sú zaoblené, majú jemný a príjemný vzhľad, pričom sa ľahko ovládajú. Oblé tvary sú univerzálne a harmonicky zapadajú do rôznych štýlov kúpeľní, od moderných až po tradičné. Na spodnej časti pákových aj nástenných batérií nájdete okrúhle rozety, ktoré pridávajú do dizajnu prvok harmónie a jednotnosti. Rovnako okrúhly tvar má aj elegantný prepínač na vaňovej batérii.

Umývadlová batéria GRB ECO PRIME

Termostatické batérie ECO PRIME sa vyznačujú špeciálnym dizajnom s rovnými bokmi a priehlbinou na oboch koncoch batérie, ktorá uľahčuje ovládanie. Sú vybavené elegantnými okrúhlymi rozetami, ktoré krásne ukrývajú spoj medzi batériou a stenou. Detail priehlbiny na ovládaní batérie pridáva termostatickým batériám moderný a dynamický vzhľad, ktorý je výrazný a zaujímavý. Rovnako okrúhly tvar má aj elegantný prepínač na vaňovej termostatickej batérii.

Termostatická sprchová batéria GRB ECO PRIME

Podomietkové batérie ECO PRIME sú navrhnuté s ohľadom na minimalistický a čistý dizajn. Sú okrúhle a majú kruhový keramický prepínač ktorý zaisťuje jednoduché a intuitívne ovládanie prúdu vody či jej teploty. Termostatické podomietkové batérie ECO PRIME sa vyznačujú špeciálnym dizajnom s priehlbinou na spodnej časti prepínačov, ktoré slúžia na nastavenie prúdu vody a jej teploty. Viditeľné časti podomietkových batérií sú veľmi jednoduché, skladajú sa vždy iba z jednej časti.

Podomietkový sprchový set GRB ECO PRIME

Umývadlová batéria ECO PRIME s ekologickými technológiami

Stojanková umývadlová batéria s pákovým ovládaním je dostupná v elegantnom chrómovom prevedení s výškou 75 mm, ktorá je ideálna pre štandardné umývadlá. Batéria s touto výškou je vhodná na položenie priamo na umývadlo, nie na dosku či skrinku pod umývadlom.

Umývadlová batéria ECO PRIME môže byť doplnená výsuvným odtokovým ventilom – chrómovou zátkou do umývadla, ktorá sa ovláda vzadu na batérii. Vybrať si môžete medzi plastovým alebo mosadzným odtokovým systémom.

Flexibilná a pohodlná intímna hygiena s bidetovou batériou ECO PRIME

Séria ECO PRIME zahŕňa aj pákovú bidetovú batériu s výškou 40 mm a nastaviteľným guľovým kĺbom, ktorý zabezpečí maximálnu flexibilitu a pohodlie pri intímnej hygiene. Rovnako ako umývadlové batérie, aj stojanková bidetová batéria v chrómovej farbe môže byť doplnená výsuvným odtokovým ventilom s chrómovou zátkou a možnosťou voľby medzi plastovým alebo mosadzným odtokovým systémom. Tento systém sa ovláda vzadu na bidetovej batérii.

☝️ Všetky stojankové batérie ECO PRIME (umývadlové aj bidetové) sú dodávané vrátane flexibilných spojovacích hadíc a disponujú certifikátom AENOR, čo zaručuje ich kvalitu aj spoľahlivosť.

Umývadlová batéria GRB ECO PRIME

Kúpeľňová batéria umývadlová a bidetová batéria zo série ECO PRIME sú navyše vybavené ekologickými technológiami, vďaka ktorým sa predchádza plytvaniu vody či energie.

❄️ Studené otváranie: Inovatívne riešenie na úsporu energie

Jednou z inovatívnych technológií, ktoré využívajú ekologické produkty značky GRB je systém otvárania batérie na studenej vode. Predstavte si klasickú umývadlovú pákovú batériu. Väčšinou máte páku umiestnenú na stred, a teda nad ramenom tejto batérie. Ak posuniete batériu do 90° uhla vpravo či vľavo dostanete sa na úroveň horúcej alebo ľadovej vody. Bežné batérie sa totiž otvárajú na úrovni 50% teplej a 50% studenej vody, ak je páka prirodzene na stred. Pri ekologických produktoch môžete mať páku prirodzene na stred, avšak ekologické batérie sú nastavané tak, že sa v tejto polohe zapínajú na 100% studenej vody, čím sa predchádza zbytočnej spotrebe teplej vody a energie. Týmto spôsobom sa vyhnete nechcenému ohrevu vody, čo má pozitívny vplyv nielen na spotrebu energie, ale aj na náklady na energie.

💧 Technológia 60% otvorenia pre efektívnu spotrebu vody

Značka GRB tiež prišla s praktickým riešením, ktoré pomáha kontrolovať spotrebu vody, a to systémom 60% otvorenia. Opäť si predstavte klasickú umývadlovú pákovú batériu, ktorú ovládate tak, že páku zdvíhate. Systém 60% otvorenia funguje tak, že pokiaľ sa dostanete práve na hranicu 60% prietoku vodu, ozve sa jemné kliknutie, ktoré vás upozorní, že prekročenie tejto hranice by znamenalo vyššiu spotrebu vody. Máte tak možnosť rozhodnúť sa, či zostanete pri úspornom prietoku alebo budete pokračovať v zdvíhaní páky. Táto jednoduchá, no účinná technológia motivuje ľudí k zodpovednejšiemu prístupu k využívaniu vody a šetrí tak cenné prírodné zdroje.

Sprchové a vaňové batérie ECO PRIME od GRB pre ekologický domov

Séria ECO PRIME ponúka pákové nástenné sprchové batérie a vaňové batérie. Obe chrómové batérie sú vybavené pokročilou technológiou Soft, ktorá výrazne znižuje zvyškový hluk, čím zabezpečuje tichý a pohodlný zážitok z používania. Kvalitná a precízne nastavená kartuša vo vnútri batérie zaručuje spoľahlivé nastavenie prietoku vody a teploty vďaka dôslednému prenosu všetkých pohybov pákou do kartuše. Vďaka odolným materiálom je kartuša pripravená na dlhodobé aj nadmerné používanie.

🚿 Batéria do sprchového kúta aj vaňová batéria zo série ECO PRIME je navyše vybavená ekologickými technológiami, vďaka ktorým sa predchádza plytvaniu vody či energie. V tomto prípade ide o obmedzený prietok vody, ktorý je dosiahnutý pomocou špeciálnych ekologických perlátorov. Tieto perlátory zmiešavajú vodu so vzduchom, čím sa znižuje celkový prietok vody bez zníženia komfortu pri jej používaní. Nástenná sprchová aj vaňová páková batéria z tejto série majú obmedzený prietok vody na 9 litrov za minútu.

Súčasťou série ECO PRIME je aj vaňová stojanková batéria v lesklej chrómovej farbe, ktorá však na inštaláciu vyžaduje otvor na vani. Batériu možno využiť na napúšťanie vane, pričom ju možno pripojiť aj k sprchovej hadici pre vyšší komfort pri kúpaní.

🌡️ Termostatické prevedenia sprchovej a vaňovej batérie

Pre tých, ktorí hľadajú ešte väčší komfort pri osobnej hygiene, séria ECO PRIME zahŕňa aj termostatické prevedenia batérií – sprchovú a vaňovú termostatickú batériu. Tieto nástenné batérie, tiež v chrómovom prevedení, umožňujú jednoduché nastavenie prúdu a teploty vody pomocou otočenia keramického prepínača na pravej alebo ľavej časti batérie. Disponujú bezpečnostnou poistkou nastavenou na 38°C, čo chráni pred nežiaducim popálením. Termostatické batérie sú vybavené technológiou Live a nesú certifikát AENOR, ktorý zaručuje ich kvalitu aj spoľahlivosť.

☝️ Všetky nástenné batérie ECO PRIME (sprchové aj vaňové) majú rozteč od 130 mm do 170 mm, čiže sú ideálne pre štandard 150 mm. Obe prevedenia vaňovej batérie ponúkajú možnosť pripojenia k sprchovej hadici, čo zvyšuje ich funkčnosť a praktickosť.

Sprchová batéria GRB ECO PRIME

Čo je technológia GRB Live?
Vnútro termostatických batérií od GRB je vyrobené z chrómu, ktorý zabraňuje vzniku korózie a poskytuje dokonalú ochranu proti vodnému kameňu, čím výrazne predlžuje životnosť batérie. Navyše, vďaka svojim inovatívnym technológiám termostatické batérie dosahujú úsporu vody medzi 30%-45%. Taktiež zabezpečujú konštantnú teplotu bez potreby kalibrácie kartuše v termostatickej batérii.

Okrem ekonomických výhod, GRB termostatické batérie vynikajú aj svojou bezpečnosťou. Sú vybavené mechanizmom, ktorý automaticky preruší prívod vody v prípade výpadku studenej alebo teplej vody, čím sa predchádza riziku popálenín alebo nežiaducej teplotnej zmene. Termostatické batérie GRB sú tiež navrhnuté tak, aby efektívne miešali vodu aj pri nižšom tlaku, čo je praktické najmä v domácnostiach s kolísavým tlakom vody.

Doplnkové sprchové sety pre lepší zážitok zo sprchovania

K sprchovým a vaňovým batériám série ECO PRIME si môžete dokúpiť sprchové sety, ktoré dokonale doplnia váš kúpeľňový priestor.

🛁 Pre vaňovú batériu odporúčame jednoduchý sprchový set (05 040 005) v chrómovej farbe, ktorý sa skladá z držiaka ručnej sprchy CLIC, sprchovej hlavice VERDI s 1 funkciou a sprchovej hadice INOX s dĺžkou 170 cm. Tento set je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a praktické riešenie.
🚿 Pre sprchovú batériu odporúčame zložitejší sprchový set (05 035 008) v chrómovej farbe, ktorý obsahuje sprchovú tyč UNIVERSAL s pohyblivým držiakom na ručnú sprchu, sprchovú hlavicu VERDI s 1 funkciou a sprchovú hadicu INOX s dĺžkou 170 cm. Tento set ponúka väčšiu flexibilitu aj väčší komfort pri sprchovaní.

Objavte dokonalé sprchové riešenie s ekologickými sprchovými setmi ECO PRIME

Ak hľadáte ideálne spojenie špičkovej technológie, sofistikovaného dizajnu, praktických funkcií a inovatívnych prvkov pre vašu kúpeľňu, kompletné sprchové sety zo série ECO PRIME sú presne to, čo potrebujete. Tieto ekologické sety nielen šetria vodu a energiu, ale vám tiež poskytujú všetko potrebné pre vynikajúci sprchový zážitok. Pred výberom správneho sprchového setu zo série ECO PRIME si položte nasledujúce otázky:

Klasická páková sprchová batéria alebo termostatická sprchová batéria?

Obe batérie do sprchovacieho kúta sme dôkladne popísali vyššie. Práve tieto batérie sú súčasťou kompletných sprchových setov ECO PRIME. Pri voľbe sprchovej batérie v rámci kompletného sprchového setu je potrebné poznamenať, že pri bežných pákových batériách sa prepínač nachádza na sprchovej tyči, zatiaľ čo pri termostatických sprchových batériách sa prepínanie medzi hlavovou a ručnou sprchou uskutočňuje ľavou časťou batérie. Pravá časť termostatickej batérie slúži na nastavenie teploty vody.

Sprchové sety ECO PRIME sú k dispozícii v modernom okrúhlom dizajne v prevedení s klasickou či termostatickou batériou. Set okrem batérie obsahuje sprchovú tyč s nastaviteľným držiakom na ručnú sprchu, ručnú sprchovú hlavicu ENTER s 3 funkciami a okrúhlu hlavovú sprchu PLOT s priemerom 250 mm a 1 funkciou. Ručná sprcha je k setu pripojená pomocou hadice METALLIC s dĺžkou 170 cm. Tieto sprchové sety sú dostupné iba v lesklom chrómovom prevedení.

Sprchový set GRB ECO PRIME

Pevná výška tyče alebo nastaviteľná výška tyče?

Ďalšou dôležitou otázkou je, či preferujete pevne stanovenú výšku tyče alebo možnosť nastavenia dĺžky sprchovej tyče podľa vašich potrieb. Na základe toho sa sprchové sety delia na teleskopické TLC (nastaviteľné) a fixné FIX (s pevnou výškou).

Sprchové sety s nastaviteľnou výškou tyče (TLC): poskytujú maximálnu flexibilitu a jednoduchú inštaláciu, pričom výšku sprchovej tyče môžete prispôsobiť presne podľa vašich potrieb. Navyše, nastaviteľné uchytenie dokáže skryť diery v stene či kachličkách, ktoré vznikli pri predchádzajúcej inštalácii. Inštalácia je veľmi jednoduchá, dokonca nevyžaduje vŕtanie – set možno jednoducho nalepiť.
◇ Klasický sprchový set: výška tyče sa dá nastaviť od 885 mm do 1370 mm.
◇ Termostatický sprchový set: výška tyče sa dá nastaviť od 785 mm do 1270 mm.
Tieto rozsahy pokrývajú vzdialenosť medzi najvyššou časťou batérie a najnižšou časťou hlavovej sprchy, čím zaručujú optimálne prispôsobenie sprchového setu pre každého užívateľa.

Sprchové sety s pevnou výškou tyče (FIX): sú ideálne pre tých, ktorí preferujú stabilnú a pevnú konštrukciu. Existujú štandardné výšky tyče aj verzie XL, ktoré sú ideálne pre vyššie osoby.
◇ Klasický sprchový set: dĺžka tyče je 985 mm, pri XL verzii 1185 mm.
◇ Termostatický sprchový set: dĺžka tyče je 890 mm, pri XL verzii 1090 mm.
Vzdialenosť medzi hlavovou sprchou a batériou je optimalizovaná pre bežného užívateľa, čo zabezpečuje pohodlné a efektívne používanie sprchového setu.

☝️ V ideálnom prípade by sa mala hlavová sprcha nachádzať 40 cm nad vašou hlavou, takže ak máte 170 cm, sprcha by mala byť vo výške 210 cm. Nezabúdajte na to, že sprchové batérie by mali byť umiestnené vo výške ideálne 110 cm od zeme alebo sprchovej vaničky, ak je v sprche použitá.

Sprchový set s technológiou GRBdry® alebo bez?

Niektoré sprchové sety ECO PRIME využívajú technológiu GRBdry®, ktorá garantuje ich dlhú životnosť a zdravšie prostredie v kúpeľni. GRBdry® zabezpečuje, že sa po vypnutí sprchy automaticky vypustí všetka voda, ktorá zostala v tyči smerujúcej k hlavovej sprche. Vďaka tejto inovatívnej technológii sa eliminuje zvyšková voda, čím sa predchádza tvorbe plesní a hromadeniu vodného kameňa, ktoré sú častým problémom v sprchových systémoch. Technológia GRBdry® je v tomto prípade dostupná iba v prevedeniach s termostatickou batériou.

Sprchová termostatická batéria s technológiou GRBdry

👉 Špeciálne kompletné sprchové a vaňové sety s externou tyčou

Súčasťou série ECO PRIME je aj špeciálna sprchová súprava, ktorej základ tvorí termostatická batéria (sprchová alebo vaňová), avšak prepínač, ktorým si volíte, či pôjde prúd vody z hlavovej alebo ručnej hlavice, sa nachádza vedľa nástennej batérie spolu so sprchovou tyčou. V tomto prípade teda sprchová tyč nie je položená priamo na batérii, ale je s batériou spojená hadicou.

Podomietkové batérie ECO PRIME pre elegantný a čistý dizajn kúpeľne

Podomietková batéria sa skladá z dvoch hlavných častí - podomietkového telesa, ktoré sa inštaluje do steny, a samotnej batérie, ktorá zostáva viditeľná. Tento systém umožňuje skryť všetky technické prvky, čo vedie k čistému a estetickému vzhľadu kúpeľne. Pákové podomietkové batérie ECO PRIME v chrómovej farbe sú vybavené technológiou Soft, ktorá výrazne znižuje zvyškový hluk, čím zabezpečuje tichý a pohodlný zážitok z používania. Kvalitná a precízne nastavená kartuša vo vnútri batérie zaručuje spoľahlivé nastavenie prietoku vody a teploty vďaka dôslednému prenosu všetkých pohybov pákou do kartuše. Vďaka odolným materiálom je kartuša pripravená na dlhodobé aj nadmerné používanie.

🌡️ Termostatické prevedenia podomietkových batérií

Pre tých, ktorí hľadajú ešte väčší komfort pri osobnej hygiene, séria ECO PRIME zahŕňa aj podomietkové termostatické prevedenia batérií. Tieto batérie, tiež v chrómovom prevedení, umožňujú jednoduché nastavenie prúdu a teploty vody pomocou otočenia keramického prepínača v hornej alebo dolnej časti batérie. Disponujú bezpečnostnou poistkou nastavenou na 38°C, čo chráni pred nežiaducim popálením. Termostatické batérie sú vybavené technológiou Live, systémom na uzavretie vody pri údržbe, ľahko prístupnými filtrami a ventilmi, pričom nesú certifikát AENOR, ktorý zaručuje ich kvalitu aj spoľahlivosť.

Čo je technológia GRB Live?
Vnútro termostatických batérií od GRB je vyrobené z chrómu, ktorý zabraňuje vzniku korózie a poskytuje dokonalú ochranu proti vodnému kameňu, čím výrazne predlžuje životnosť batérie. Navyše, vďaka svojim inovatívnym technológiám termostatické batérie dosahujú úsporu vody medzi 30%-45%. Taktiež zabezpečujú konštantnú teplotu bez potreby kalibrácie kartuše v termostatickej batérii.

Okrem ekonomických výhod, GRB termostatické batérie vynikajú aj svojou bezpečnosťou. Sú vybavené mechanizmom, ktorý automaticky preruší prívod vody v prípade výpadku studenej alebo teplej vody, čím sa predchádza riziku popálenín alebo nežiaducej teplotnej zmene. Termostatické batérie GRB sú tiež navrhnuté tak, aby efektívne miešali vodu aj pri nižšom tlaku, čo je praktické najmä v domácnostiach s kolísavým tlakom vody.

Podomietková batéria TEN PRO s 1 vývodom je ideálna pre umývadlá a bidety, kde je potrebné ovládať iba jeden prúd vody. Táto podomietková batéria je skvelá pre minimalistické kúpeľne, keďže sa jednoducho dopĺňa jednak umývadlovým ramenom alebo bidetovou sprškou.

Klasická páková batéria sa inštaluje do hĺbky 60 – 75 mm a obsahuje podomietkové teleso 78 002 300, ktoré je súčasťou balenia.
◇ Termostatická batéria sa inštaluje do hĺbky 65 – 90 mm a obsahuje podomietkové teleso 78 000 700, ktoré je súčasťou balenia.

Podomietková batéria TEN PRO s 2 vývodmi je ideálna pre sprchy a vane, ak potrebujete ovládať dva prúdy vody. V sprche môžete jeden vývod použiť na sprchovú hadicu s ručnou hlavicou a druhý na hlavovú sprchu. Sprchová podomietková batéria sa tak musí doplniť ručnou sprchou s prívodom vody a hlavovou sprchou s 1 funkciou. Vo vani môžete jeden vývod využiť na napúšťanie vane a druhý na sprchovú hadicu s ručnou sprchou. Podomietkovú vaňovú batériu musíte doplniť vaňovým ramenom a ručnou sprchou s prívodom vody.

◇ Klasická páková batéria sa inštaluje do hĺbky 63 – 78 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 002 600, ktoré je súčasťou balenia.
◇ Termostatická batéria sa inštaluje do hĺbky 65 – 90 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 000 800, ktoré je súčasťou balenia.

Podomietková batéria TEN PRO s 3 vývodmi je ideálna pre tých, ktorí vyžadujú maximálnu funkčnosť. Tieto batérie sú vhodné pre vane a sprchy, kde je potrebné ovládať až tri prúdy vody. V sprche môžete jeden vývod použiť na sprchovú hadicu s ručnou hlavicou, druhý na hlavovú sprchu s 2 funkciami (dážď, vodopád). Podomietkovú batériu tak musíte doplniť ručnou sprchou s prívodom vody a hlavovou sprchou s 2 funkciami. Vo vani môžete jeden vývod využiť na napúšťanie vane, druhý na sprchovú hadicu s ručnou sprchou a tretí na hlavovú sprchu. Vaňová podomietková batéria sa tak musí doplniť vaňovým ramenom, ručnou sprchou s prívodom vody a hlavovou sprchou s 1 funkciou.

◇ Klasická páková batéria sa inštaluje do hĺbky 63 – 78 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 002 200, ktoré je súčasťou balenia.
◇ Termostatická batéria sa inštaluje do hĺbky 65 – 90 mm, obsahuje keramický prepínač na prepínanie medzi vývodmi vody a podomietkové teleso 78 000 900, ktoré je súčasťou balenia.

Kompletné podomietkové sprchové sety pre dokonalý zážitok zo sprchovania

Ak hľadáte ideálne spojenie špičkovej technológie, minimalistického dizajnu, praktických funkcií a inovatívnych prvkov pre vašu kúpeľňu, kompletné podomietkové sprchové sety zo série ECO PRIME sú presne to, čo potrebujete. Tieto ekologické sety nielen šetria vodu a energiu, ale vám tiež poskytujú všetko potrebné pre vynikajúci sprchový zážitok.

Podomietkový sprchový set GRB ECO PRIME

Podomietkový sprchový set ECO PRIME zahŕňa podomietkovú sprchovú batériu s 2 vývodmi, pričom jeden ovláda prívod vody z ručnej hlavice a druhý prívod vody z hlavovej sprchy. Hlavová a ručná sprcha sa prepínajú hornou časťou batérie, ktorá ovláda prúd vody. Set ďalej obsahuje ručnú hlavicu VERDI s 1 funkciou, sprchovú hadicu INOX s dĺžkou 170 cm a okrúhlu hlavovú sprchu PLOT s priemerom 250 mm spolu s oblým ramenom. Súčasťou kompletného sprchového setu je aj okrúhly držiak na ručnú sprchu s prívodom vody ROUND LUX a, samozrejme, aj podomietkové teleso potrebné k inštalácii. Tento sprchový set je dostupný v lesklom chrómovom prevedení a je k dispozícii aj ako sprchový set s termostatickou batériou.

☝️ V ideálnom prípade by sa mala hlavová sprcha nachádzať 40 cm nad vašou hlavou, takže ak máte 170 cm, sprcha by mala byť vo výške 210 cm. Nezabúdajte na to, že sprchové batérie by mali byť umiestnené vo výške ideálne 110 cm od zeme alebo sprchovej vaničky, ak je v sprche použitá.

Batérie ECO PRIME 🌱 od GRB spájajú vysokú kvalitu, moderný dizajn a inovatívne technológie s dôrazom na ekologickú zodpovednosť. Vďaka chrómovému povrchu, ktorý je nielen esteticky príjemný, ale aj praktický, a oblému dizajnu sú tieto batérie skvelým doplnkom každej kúpeľne. Séria ECO PRIME vám umožní premeniť váš kúpeľňový priestor na funkčný a elegantný, pričom šetrí vodu a energiu – čím prispieva k udržateľnejšiemu spôsobu života. So sériou ECO PRIME máte istotu, že váš výber je nielen štýlový, ale aj ohľaduplný k životnému prostrediu.

👉 Preskúmať batérie ECO PRIME od GRB 👈

Značky: grb eco prime
Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December