Imitácia mramoru – mramorový obklad do kúpeľne Bright Precious od Energieker

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 17
Imitácia mramoru – mramorový obklad do kúpeľne Bright Precious od Energieker

Séria Bright Precious značky Energieker prináša do interiérov nadčasovú krásu v podobe dlaždíc, ktoré dokonale imitujú vzhľad prírodného mramoru. Tieto elegantné obklady a dlažby sa vyznačujú jemným bielo-sivým podkladom s kontrastným nepravidelným žilovaním, ktoré prechádza v tónoch hnedej, sivej a jemne modrej farby. Tento jedinečný dizajn dodáva priestoru luxusný nádych, pričom spája eleganciu klasického mramoru s modernými technickými vlastnosťami. Vďaka precíznemu spracovaniu gresového materiálu je séria Bright Precious nielen esteticky príťažlivá, ale aj mimoriadne odolná a praktická pre rôzne typy povrchov.

POVRCH

Séria Bright Precious ponúka dlaždice v dvoch povrchových úpravách – leštenej a matnej (R9), pričom každý z týchto povrchov prináša jedinečné vlastnosti a estetické prednosti. Leštený povrch je ideálny na využitie v interiéri, kde pridáva priestorom luxusný a elegantný vzhľad. Jeho schopnosť odrážať svetlo opticky zväčšuje miestnosti a vytvára svetlý a moderný dojem, ktorý sa hodí najmä do kúpeľní a kuchýň. Tento povrch je jednoduchý na údržbu a čistenie, čo z neho robí praktickú voľbu, avšak kvôli nižšej protišmykovej odolnosti sa neodporúča používať na vonkajších podlahách.

Na druhej strane, matný povrch R9 ponúka väčšiu všestrannosť, pretože je vhodný nielen do interiéru, ale aj do exteriéru. Neodráža svetlo, čím vytvára pokojnú a harmonickú atmosféru, ktorá je ideálna pre tých, ktorí preferujú prirodzený a decentný vzhľad. Matný povrch je navyše protišmykový, čo z neho robí skvelú voľbu pre oblasti s vyššou frekvenciou pohybu, ako sú chodby, terasy či schody, kde je bezpečnosť prvoradá. Táto povrchová úprava v sérii Bright Precious kombinuje odolnosť s elegantným dizajnom, čím ponúka ideálne riešenie pre moderné aj vonkajšie priestory.

Dlažba ENERGIEKER BRIGHT PRECIOUS na stene v kúpeľni

ROZMER

Dlaždice série Bright Precious ponúkajú rôzne veľkosti, čím sa prispôsobujú širokej škále interiérových aj exteriérových aplikácií. Tieto dlaždice sú vhodné na použitie ako obklad na steny, ale aj ako dlažba na podlahy, pričom k dispozícii sú v nasledujúcich rozmeroch: 60x120 cm a 120x120 cm s hrúbkou 9 mm a veľkoformát 120x280 cm s hrúbkou 6 mm, čo zjednodušuje manipuláciu aj samotnú pokládku.

Rektifikované hrany dlaždíc sú precízne upravené do pravého uhla, čo umožňuje položenie kachličiek s minimálnymi škárami, a tým vytvára hladký, elegantný vzhľad plôch. Dlaždice môžu byť uložené s úzkymi škárami (1-2 mm), čo nielen prispieva k čistému a kompaktnému vzhľadu, ale aj zjednodušuje údržbu. Tento spôsob pokládky je ideálny pre priestory ako kúpeľne, kuchyne či chodby, kde je dôležitá hygienická čistota.

Jednou z výnimočných vlastností série Bright Precious je možnosť objednať veľkoformátové dlaždice 120x280 cm aj vo verzii BOOKMATCH. Táto technika spočíva vo výrobe dvoch dlaždíc, ktorých mramorový vzor na seba nadväzuje, čím vytvára zaujímavý symetrický efekt, ideálny pre luxusné a moderné priestory. Sériu Bright Precious dopĺňajú aj soklové lišty vo formáte 6,5x120 cm v oboch povrchových prevedeniach a špeciálne mozaiky v hexagónovom tvare a formáte 26x30 cm, ktoré zvýraznia jedinečný charakter dlažieb.

Dlažba ENERGIEKER BRIGHT PRECIOUS na stene v kúpeľni

MATERIÁL

Dlaždice Bright Precious sú vyrábané z vysoko kvalitného gresu, ktorý je známy svojou extrémnou pevnosťou a odolnosťou. Proces výroby gresu zahŕňa drvenie kameňa, jeho formovanie, lisovanie a následné dvojité vypaľovanie pri vysokých teplotách. Gresová dlažba je odolná voči mechanickému poškodeniu, ako je oter, poškriabanie a iné formy opotrebenia, čo ju robí ideálnou voľbou pre priestory s vysokou intenzitou pohybu. Jednou z hlavných výhod gresových dlaždíc série Bright Precious je ich nízka nasiakavosť, ktorá sa pohybuje pod 0,5 %. Táto vlastnosť zaručuje vysokú odolnosť voči vlhkosti a vode, čo z nich robí vynikajúcu voľbu nielen pre interiérové priestory, ale aj pre exteriéry. Nízka nasiakavosť priamo súvisí s mrazuvzdornosťou, pretože dlaždice, ktoré absorbujú minimum vody, sú odolné voči poškodeniam spôsobeným mrazom a opakovaným zmrazovaním a rozmrazovaním.

Okrem mrazuvzdornosti sa gresové dlaždice Bright Precious vyznačujú vynikajúcou odolnosťou voči teplotným výkyvom a tepelným šokom. Počas výrobného procesu sú testované na odolnosť voči prudkým zmenám teploty, vďaka čomu sú vhodné aj do priestorov s podlahovým vykurovaním. Gres vyniká skvelou tepelnou vodivosťou, čo zaručuje efektívne rozloženie tepla po povrchu dlažby, a tým prispieva k pohodliu v interiéroch. Trvácnosť a dlhodobá odolnosť sú kľúčové vlastnosti, ktoré z gresových dlaždíc robia praktické riešenie pre rôzne typy priestorov.

Dlažba ENERGIEKER BRIGHT PRECIOUS na stene v kúpeľni

Dlaždice série Bright Precious od Energieker sú stelesnením harmónie medzi krásou prírodného mramoru a praktickosťou moderného materiálu. Ich jedinečný dizajn s bledým podkladom a výrazným žilovaním v hnedej, sivej a jemne modrej farbe vytvára luxusný a nadčasový dojem, ktorý sa hodí do akéhokoľvek priestoru. Či už si zvolíte leštený povrch pre elegantné interiéry, alebo matnú úpravu pre univerzálnosť a bezpečnosť, Bright Precious zaručuje, že váš priestor bude nielen vizuálne dokonalý, ale aj funkčný a trvácny.

🔘 Preskúmať všetky produkty zo série Bright Precious 🔘

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December