Protišmyková dlažba R10 – vyšší stupeň bezpečnosti nielen pre interiér

person : Patrícia Fides list : Technické vlastnosti dlažieb : favorite Zobrazenia: 15
Protišmyková dlažba R10 – vyšší stupeň bezpečnosti nielen pre interiér

V dnešnej dobe sa bezpečnosť stáva prioritou, najmä v priestoroch, kde môže dochádzať k častým pošmyknutiam. Protišmyková dlažba je efektívnym riešením v oblastiach, kde je zvýšené riziko úrazov spôsobených klzkými povrchmi. Protišmyková dlažba R10 je jedným z vyšších stupňov ochrany a ponúka široké možnosti využitia nielen v interiéroch, ale aj v exteriéroch. V tomto článku sa pozrieme na jej vlastnosti, výhody a na to, kde ju môžete použiť.

Matná dlažba – kombinácia funkčnosti, praktickosti a štýlu

Jednou z kľúčových vlastností dlažieb s protišmykovým hodnotením R10 je matný povrch. Tento povrch je nielen bezpečný, ale aj veľmi atraktívny a moderný. Matné dlažby zaujmú svojím jemným, nenápadným vzhľadom, ktorý sa skvele hodí do rôznych dizajnových konceptov. Výhodou matného povrchu je tiež jeho praktickosť. Protišmykové dlažby s matným povrchom sú menej náchylné na viditeľné škrabance, škvrny a odtlačky. To z nich robí ideálnu voľbu pre priestory, kde je vyššia záťaž a kde sa vyžaduje pravidelná údržba, ako sú kuchyne, kúpeľne či chodby.

Protišmyková dlažba R10 v obývačke

Aká je to protišmyková dlažba R10?

Hodnota protišmyku R10 označuje dlažby, ktoré poskytujú vyššiu úroveň ochrany pred pošmyknutím v porovnaní s dlažbami R9. Existuje 5 kategórií, pričom trieda R10 označuje druhú najnižšiu úroveň protišmykovosti. Táto kategória protišmykovosti sa určuje na základe uhlu sklonu podlahy, pri ktorom začína noha užívateľa strácať oporu. Pre R10 je tento uhol sklonu medzi 10° a 19°, čo znamená, že má normálny súčiniteľ adhézneho trenia. Tento parameter robí protišmykovú dlažbu R10 vhodnou nielen pre obytné priestory, ale aj pre komerčné či verejné budovy, kde sa kladie dôraz na bezpečnosť. Táto vyššia úroveň ochrany ju robí ideálnym riešením pre miesta, kde je dôležité eliminovať riziko pošmyknutia, a to aj v podmienkach, kde je vlhkosť.

Protišmyková dlažba R10 na balkóne

Kde sa používa protišmyková dlažba R10?

Protišmyková dlažba R10 nachádza svoje uplatnenie v rôznych typoch priestorov vďaka svojej univerzálnosti a bezpečnostným vlastnostiam. Je vhodná do interiérov ako sú obývačky, chodby, schody, kuchyne a kúpeľne. Obzvlášť v priestoroch, ktoré sú náchylné na vyššiu vlhkosť alebo časté používanie vody je dôležité zabezpečiť stabilitu a bezpečnosť povrchov. Jedným z hlavných benefitov dlažby R10 je jej použitie aj v exteriéroch. Na vonkajších terasách, balkónoch, vonkajších schodoch či v garážach, kde môže prichádzať k častému kontaktu s vodou a vlhkosťou, poskytuje dlažba R10 bezpečnosť, zatiaľ čo si zachováva estetiku a jednoduchosť údržby. Je ideálna do exteriérov, ktoré nemusia byť kryté, takže aj pri nepriaznivých poveternostných podmienkach poskytuje dostatočnú ochranu.

Protišmyková dlažba R10 v kuchyni

Protišmyková dlažba R10 predstavuje vyššiu úroveň bezpečnosti a univerzálnosti v porovnaní s dlažbou R9. S matným povrchom, ktorý dodáva miestnostiam elegantný vzhľad, a so širšou možnosťou využitia v interiéroch aj exteriéroch, je dlažba R10 skvelou voľbou pre tých, ktorí potrebujú spoľahlivosť a štýlový dizajn v jednom. Bez ohľadu na to, či ju použijete v kuchyni, kúpeľni, na schodoch alebo na terase, poskytuje optimálnu ochranu a estetický dojem.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December