Terazzo obklad – kúpeľňa s dlaždicami Warm Ambrosia značky Energieker

person : Patrícia Fides list : Trendy a dizajnové riešenia : favorite Zobrazenia: 57
Terazzo obklad – kúpeľňa s dlaždicami Warm Ambrosia značky Energieker

Terazzo dlaždice Warm Ambrosia značky Energieker dokonale zapadajú do moderného interiérového dizajnu, kde sa preferuje návrat k prírodným materiálom a vzorom. Ich terazzo vzhľad, inšpirovaný benátskym dizajnom, ponúka mozaikový vzor s nádychom luxusu, kde sú farebne a rozmerovo rôznorodé kúsky prírodného kameňa zlúčené do fascinujúcej textúry. V naturálnych odtieňoch hnedej, béžovej, šedej, bielej a čiernej tieto dlaždice vyžarujú sofistikovanosť a eleganciu, vďaka čomu sú ideálnou voľbou pre moderné minimalistické priestory, škandinávsky štýl, ale aj pre klasické interiéry s rustikálnym nádychom.

POVRCH

Dlaždice Warm Ambrosia od Energieker sú k dispozícii v dvoch povrchových úpravách – leštenej a matnej (R9), pričom každá z nich ponúka špecifické výhody a estetické kvality. Leštený povrch je ideálny do interiérov, kde prispieva k elegantnému a luxusnému vzhľadu. Vďaka schopnosti odrážať svetlo dokáže vizuálne zväčšiť a presvetliť aj menšie priestory, čím vytvára moderný a elegantný dojem. Tento povrch sa ľahko udržiava a čistí, čo ho robí praktickým riešením pre kúpeľne a kuchyne, avšak nie je vhodný do exteriéru na podlahy kvôli nižšej odolnosti voči šmyku.

Na druhej strane, matný povrch R9 je univerzálnejší a môže byť použitý ako v interiéri, tak aj v exteriéri. Tento povrch neodráža svetlo, čo vytvára pokojný a príjemný dojem, ideálny pre tých, ktorí uprednostňujú prirodzený a nenápadný vzhľad. Navyše, matné dlaždice sú protišmykové a výborne sa hodia do frekventovaných priestorov, ako sú chodby, kúpeľne alebo terasy, kde je dôležitá bezpečnosť. Matná verzia Warm Ambrosia tak ponúka dokonalé riešenie pre moderné minimalistické interiéry, ale aj pre exteriéry, ktoré vyžadujú odolný a štýlový povrch.

Obklad ENERGIEKER WARM AMBROSIA na stene

ROZMER

Dlaždice Warm Ambrosia značky Energieker sú dostupné v širokej škále veľkostí a hrúbok, čo umožňuje ich univerzálne použitie na steny ako obklad, ale aj na podlahy ako dlažbu. K dispozícii sú v nasledujúcich rozmeroch: 60x120 cm a 120x120 cm s hrúbkou 9 mm a väčší formát 120x280 cm, ktorý má hrúbku 6 mm pre jednoduchšiu manipuláciu a pokládku. Všetky dlaždice sú rektifikované, čo znamená, že ich hrany sú precízne zrezané do pravého uhla. Tento proces umožňuje pokládku s minimálnymi škárami, čo vytvára kompaktný a čistý vzhľad plôch, či už ide o podlahu alebo stenu.

Vďaka rektifikácii môžu byť dlaždice uložené s úzkymi škárami (1-2 mm), čo je nielen estetické, ale aj praktické z hľadiska údržby. Úzke škáry nielenže zlepšujú vzhľad povrchov, ale aj uľahčujú čistenie, pretože sa v nich menej hromadia nečistoty či vlhkosť. Tento typ pokládky je ideálny pre kúpeľne, kuchyne, alebo iné priestory, kde je dôležitá hygiena a čistota. Sériu Warm Ambrosia navyše dopĺňa hexagónová mozaika s lešteným povrchom v rozmere 26x30 cm a originálne soklové lišty s výškou 6,5 cm a dĺžkou 120 cm v oboch povrchových prevedeniach.

Obklad ENERGIEKER WARM AMBROSIA na stene

MATERIÁL

Dlaždice Warm Ambrosia sú vyrobené z gresu, čo im poskytuje množstvo technických výhod, ktoré oceníte nielen v kúpeľni. Gres vzniká z rozdrveného prírodného kameňa, ktorý sa formuje, lisuje a vypaľuje pri vysokých teplotách. Tento proces zaručuje jeho mimoriadnu pevnosť, tvrdosť a odolnosť voči opotrebovaniu, oteru či mechanickému poškodeniu. Vďaka týmto vlastnostiam je gres vhodný aj do vysoko frekventovaných priestorov, kde dochádza k veľkému zaťaženiu podlahy.

Jednou z najväčších výhod gresu je jeho nízka nasiakavosť pod 0,5%, čo znamená, že dlažba odoláva vode a vlhkosti. Táto vlastnosť priamo súvisí s jeho mrazuvzdornosťou, vďaka čomu je gres ideálny na použitie aj v exteriéri, kde je vystavený mrazu a teplotným výkyvom. Okrem toho gresové dlažby skvelo odolávajú tepelným šokom, čo z nich robí bezpečnú a trvácnu voľbu aj v extrémnych podmienkach. Ďalšou dôležitou vlastnosťou gresových dlažieb je tepelná vodivosť, vďaka čomu sú ideálnou voľbou pre kombináciu s podlahovým kúrením. Tento materiál efektívne prenáša teplo, čím zvyšuje komfort a zároveň šetrí energiu. Gresové dlažby tak spájajú praktickosť s dlhou životnosťou a jednoduchosťou údržby – nevyžadujú špeciálne čistiace prostriedky a ich vzhľad zostáva zachovaný aj po dlhodobom používaní.

Obklad ENERGIEKER WARM AMBROSIA na stene

Kachličky Warm Ambrosia od značky Energieker predstavujú ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú spojenie moderného dizajnu s praktickými vlastnosťami. Terazzo štýl prináša do kúpeľne elegantnú mozaikovitosť, ktorá je inšpirovaná talianskym remeslom, pričom prírodné farebné odtiene dlaždíc dodávajú priestoru nadčasovú krásu a harmóniu. Vďaka variabilným rozmerom a povrchovým úpravám, od leštených až po matné dlaždice, je možné Warm Ambrosia použiť nielen na steny, ale aj na podlahy, a to ako v interiéri, tak v exteriéri. Jej pevnosť, mrazuvzdornosť a kompatibilita s podlahovým kúrením zaručujú dlhú životnosť a bezproblémovú údržbu. Warm Ambrosia preto nielen esteticky obohatí vašu kúpeľňu, ale zároveň splní aj tie najnáročnejšie technické požiadavky.

🟤 Preskúmať všetky produkty zo série Warm Ambrosia 🟤

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December